С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Нови велоалеи в Шумен

Велоалея ще свързва Томбул джамия с бул. “Мадара” и Индустриалния парк

Нови велоалеи се предвижда да бъдат изградени в Шумен по удобните за каране на колело улици в посока изток-запад на града. Това стана ясно по време на приемния ден на кмета Любомир Христов. Въпросът за наличието им и намеренията на общината в тази посока зададе шуменецът Тихомир Аврамов. Според него наличните са крайно недостатъчни. Кметът Христов напомни, че в момента се изгражда велоалея по протежението на р. Енчова, която в момента се покрива. „Планирана за изграждане е велоалея от кръстовището до Томбул джамия до бул. „Мадара“ и до Индустриалния парк. Друга такава има планирана от моста до Бялата пръст покрай реката, която ще се свърже с изграждащата се в момента велоалея от кръстовището до Пети полк до кръстовището на ЛИДЛ. Прави се проучване за възможностите да се изгради велоалея и от Владайско въстание в посока бул. „Мадара“ и „Ришки проход“. Без средства по европроекти обаче, това ще бъде много трудно, защото изграждането на велоалеи струва доста скъпо.“, коментира кметът.

Тихомир Аврамов поиска нови велоалеи, за да могат хората да се придвижват или да спортуват спокойно.

Тихомир Аврамов зададе и въпрос свързан с изграждането на зарядни станции за електроавтомобили. Предстои да бъдат изградени няколко зарядни станции и в момента търсим изпълнител на проекта, отговори Христов. Извод за зарядна станция има направен на ул. „Парчевич“, ще бъде изградена зарядна станция по бул. „Симеон Велики“ срещу ДСК, близо до химическото чистене, в близост до пазара по „Симеон Велики“ до трафопоста ще има друга, предвижда се още една и по бул. „Велики Преслав“, заложена е и зарядна станция по бул. „Мадара“, уточни Любомир Христов. Той напомни, че с решение на Общинския съвет притежателите на електроавтомобили са освободени от такса за паркиране.

Свилен Стойчев пожела по-активни обществени обсъждания на въпроси, които касаят гражданите на община Шумен.

Задоволство от работата на администрацията в приемния ден на кмета изрази шуменецът Свилен Стойчев. Той коментира, че не е получавал лични отговори по подадените от него сигнали, на подчерта, че общината е решавала проблемите, които той е посочвал. Стойчев заяви, че предстои да учреди гражданско сдружение, чрез което да могат да изразяват свои позиции пред различни комисии, които решават градски въпроси, свързани с безопасност на движението, зелената система, обществения транспорт, велоалеи и др. Нужно е по-широко обществено обсъждане на тези въпроси, тъй като се забелязва, че решенията по много от тях не са адекватни, каза Стойчев. Любомир Христов го увери, че общинската администрация се стреми да бъде максимално прозрачна и гражданите да бъдат максимално добре информирани.

Коментари

  • 666 декември 1, 2022 в 6:45 am

    Пуснаха Жечко под парична гаранция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *