Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 729

39% на градина

39% е била посещаемостта в детските градини в Шумен в първия ден след карантината. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът на образование и култура в Община Шумен Найден Косев. Той поздрави ръководствата и служителите в градините за създадената изключително добра, даже перфектна организация, по неговите думи. На 1 юни от общо2889 деца са очаквали градините да посетят 1300, но на практика са дошли 1007, в селата посещаемостта е била 55%. Началото е реалистично, очакваме посещаемостта да се повиши. Голяма част от родителите са заявили, че ще пуснат децата си на градина от следващата седмица, каза Косев.

В градините са осигурени както нужния персонал, така и необходимите дезинфекционни материали и предпазни средства. Осигурени са и по минимум два входа в детско заведение, за да нямат деца и родители досег при влизане и излизане от заведенията. Осигурен е и зелен коридор за извеждане на деца със здравни проблеми, уточни Косев.

Първоначално петима служители на детски градини са изразили опасения поради различни причини да се върнат на работа, но на практика само един служител не е започнал работа, поради здравословни проблеми.

Стартът след карантината в 7-те детски ясли в Шумен е нормален. Посещаемостта е малко над 50% каза и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова. Предварителните проучвания показват, че след 8 май може да се очаква повишаване на посещаемостта. Осигурени са всички предпазни мерки, РЗИ е извършило проверки в яслите и няма забележки през вчерашния ден, спазени са всички противоепидемични мерки, потвърди д-р Маркова. Тя призова децата с хронични заболявания на този етап, ако има кой да ги гледа, да останат вкъщи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *