С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

На училище – изкъпани

Ще изпратим децата на училище изкъпани. Така метафорично определи срока за пускане на топлата вода Добромир Донков, председател на борда на директорите на “Топлофикация” (на малката снимка по-долу). В ТЕЦ-а върви подготовката на площадката, където ще бъдат монтирани когенераторите, видя Шмоко.бг.

 

Предложението и обещанието за един месец безплатна топла вода за клиентите на “Топлофикация” е лично мое и си държа на думата, но кога ще стане, мога да ви отговоря, ако ми кажете кога ще излезе подробен устройствен план за ТЕЦ-а, обясни Донков. Ако ПУП мине през сесия и ми го дадат на 15 юли, значи на 15 август пускам водата. Със сигурност децата ще се къпят с топла вода преди да тръгнат на училище, допълни шефът на директорския борд.

 

Площадката на ТЕЦ – Шумен представлява ливада по нормативната уредба в България. Води се ПИ – поземлен имот, защото няма подробен устройствен план. Без него няма как дружеството да получи разрешителни за строителната площадка и за монтажа на когенерационните мощности. Междувременно работници разчистваха площадката, където ще се монтират новите турбини, а самите турбини чакат също решение на Общинския съвет, опаковани в двора на ТЕЦ-а, друга част от оборудването е по складове.

 

 

Отоплителен сезон ще има, ще дадем възможност на всеки абонат да прецени като заплаща 1.50 лева за квадратен метър жилищна площ дали му е изгодно да се отоплява на парно. В същото време обаче от “Топлофикация” били готови и на гъвкави схеми за ползване на услугата – например ако някой иска да плаща потреблението по топломер, ще може да го прави, но ако си плати сам за топлинното отчитане.

 

 

Коварство и лъжи

 

Разминаване между реалното състояние на “Топлофикация” и докладите на бившия изпълнителен директор Христо Христов и на други нотифицирани организации е установило новото ръководство на фирмата. Съгласно направените одиторски доклади и финансови отчети, до момента се наблюдават едни много интересни явления, каза Добромир Донков и уточни, че не говори само за финансовите параметри, а за прикриване на реалното състояние.  Само за сравнение – цифрата, която е отразена като потенциални вземания на Топлофикация Шумен от абонати е 10 пъти по-голяма от реалната, разясни разминаванията председателят на борда на директорите. Предишният изпълнителен директор Христов твърдеше, че топлофикационното дружество имало да взима около 9 милиона лева. Оказало се, че “Топлофикация” ще може да събере по-малко от 10 процента от тази сума, тъй като за останалите взимания бил изтекъл давностният срок. Трябвало е да бъде извършено отписване на вземанията по давност, но нито едно отписване не е правено от 1999 година насам, допълни Добромир Донков. Справка на Шмоко.бг показа, че адвокатите на “Топлофикация” са водили дела срещу длъжници при явно изтекъл давностен срок, а след отхвърляне на исковете дружеството е трябвало да плаща и разноски по делото. С реални данни за “Топлофикация” не е разполагала и община Шумен в качеството й на нов собственик, тъй като предишното ръководство не е изпратило нито една информация до кмета, въпреки исканията от “Славянски” 17. Драстично разминаване в пъти има и в броя на предварително обявените абонати, призна новият мениджмънт на “Топлофикация”.

2011-06-17

Коментари

  • шмоко юни 18, 2011 в 1:01 am

    ако тази цена е реална ще се включа

  • Анонимен юни 17, 2011 в 5:47 pm

    Швоко, питай ги тия следващия път като ги видиш, дали не искат да направят и една градска баня. Така и топлата вода е у тях, що да не късат и билетчета за душ и теляк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *