Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

38 000 за Мадарски конник

Общинският съвет единодушно предостави на РИМ – Шумен събраните средства в размер на 38 237 лв. от организираната от НАПОС дарителска кампания за скалния релеф „Мадарски конник“. Средствата са за извършване на ремонтни дейности и благоустрояване на НИАР „Мадара“ за оформяне на европейската визия на резервата. Даренията са от 2008 г. по повод избора за глобален символ на България на Мадарския конник. До този момент набраните средства се съхраняват в банкова сметка от Община Шумен.

Идеята на РИМ е да бъдат поставени пейки, кошчета ,да се реконструират алеите, да се ремонтират бунгалата на археолозите, да се огради обекта „Римската баня“. Съветниците се обединиха и около идеята на председателя на ОбС Красимир Минчев за закупуване на аудиогид. Главният уредник на НИАР Мадара се съгласи ремонтът на бунгалата да отпадне и да се замени с закупуване на аудиогид. Към този момент скелето пред конника не може да бъде отстранено, тъй като мониторингът продължава и когато приключи, надяваме се до година две, ще бъде премахнато, заяви той.

Съветниците поискаха РИМ да внесе в едномесечен срок нова план-сметка, пред комисията по култура и общинската администрация, която да бъде обсъдена от постоянните комисии.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *