Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

33 ученици под карантина

33 ученици от начална степен на СУ „Сава Доброплодни“ минават под карантина от понеделник. Причината е дете с положителен PCR тест за коронавирус във втори клас. На карантина ще бъдат подложени учениците от паралелката и още девет деца.

“Предприели сме мерки от петък. Тъй като имахме устен разговор с РЗИ, въпреки че нямаме официално предписание сме взели мерки. Днес в неделя оторизирана фирма извършва дезинфекция на целия първи етаж и приземния етаж, където са занималните, там, където е отделен началният етап. Ще се карантинират единият клас и девет деца от другия, тъй като има смесена група за целодневна организация на учебния ден. Изготвили сме и сме предали всички необходими данни, списъци на РЗИ, проведени са родителски срещи с родителите на двата класа.” – коментира директорът на учебното заведение д-р Албена Иванова-Неделчева.

Карантината е за 14 дни. Вече е организирано обучение от разстояние, на децата обхванати от карантина. Под карантина са също така класният ръководител на паралелката и учителят, който води заниманията в целодневното обучение.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *