Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Зевзеци

За да живеете по-дълго, умирайте по-често. От смях. Това пожела големият актьор Никола Анастасов в Каспичан на публиката на първия национален фестивал “Зевзек 2011”. Комикът беше председател на журито, което оценяваше 24 участници от страната, опитващи се да разсмеят публиката.

 

Любимецът на поколения българи пристигна пред червената пътека, опъната на входа на читалището в Каспичан с каручка, а до “шофьора” на магарето навигатор се оказа актьорът Любен Чаталов. “Тримата от запаса”, провикнаха се по-възрастните из минувачите, разпознали в Анастасов войника Пейо Вътов, роля, в която гостът си партнираше през 1971 година във филма на Зако Хеския с Георги Парцалев и Кирил Господинов. Със слизането си от каручката Никола Анастасов беше обявен за пожизнен председател на  фестивала.

 

 

 

 

Въпреки, че организаторите от читалището и община Каспичан не искаха финансова подкрепа, а само “фирмата” на Министерството на културата от София отказали патронаж над фестивала. Някои от изявите на сцената обаче бяха достойни и за национална аудитория и представляха нещо между кратка сатирична драматизация и по-дълъг виц. В журито са и актьорите Любен Чаталов и Стефан Сотиров. Наградният фонд предвижда 400 лева за Голямата награда на кмета на Каспичан, по 300, 200 и 100 лева ще си разделят подредените на първите три места.  Допълнителен приз е осигурен и от читалище “Светлина 1939” – три дни пълен пансион на море и участие в черноморския фестивал “Сцена край морето”.

 

 

 

Коментари

  • 1234 юни 7, 2011 в 10:54 am

    Фестивала беше прекрасен.
    Поздравления за добрата органицация на общината и читалището.

  • свободолюба юни 4, 2011 в 9:43 pm

    Баво !това е успех за организаторите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *