С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

302 творби за Мадара

302 постъпили творби, участваха в XIII издание на Националния конкурс „Мадарски конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, съобщават от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен.

Участниците представиха 62 рисунки, 17 приложни творби, 33 компютърни рисунки, 60 презентации и 130 литературни творби по темата.

Конкурсът дава възможност на учениците със средствата на изкуството и чрез личното си творчество, да изразят отношението си към историческата памет на своя народ. В тринадесетото издание на конкурса взеха участие деца от Плевен, Търговище, Бургас, Добрич, Русе, Велико Търново, Силистра, Ямбол, Сливен, Кюстендил, Разград, Монтана, Благоевград, Варна, Кърджали и разбира се от Шумен.

Най-добрите рисунки, приложни творби и компютърни рисунки са представени в презентация, която може да бъде разгледана на Facebook страницата на ЦПЛР-ОДК Шумен, а наградените презентации и литературни творби са представени тук.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Шумен и Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен  детски комплекс – Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *