С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

30 години с песните на „Божур”


Община Шумен и НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“ канят шуменци на концерт под наслов „30 години с песните на вокална формация „Божур“. Той ще се състои на 22 ноември от 18,30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на Община Шумен. Входът е свободен. Художествен ръководител на формацията е доц. Д-р Юлияна Панова, съпроводът е на Димитър Кукушев. На сцената ще се изявят и гост солистите Станислава Марчева, Пролет Пенчева и Събина Георгиева.
Проектът се финансира от Общински фонд „Култура“ след участие в конкурс.
Вокална формация „Божур”- Шумен е създадена на 22.11.1992 г. по идея и под ръководството на маестро Михаил Биков-почетен гражданин на гр. Шумен. Днес вокалната формация „Божур” е художествен колектив към Народно читалище „Стилиян Чилингиров-1963”, а неин дългогодишен ръководител е доц. д-р Юлияна Панова.
Група “Божур” има множество изяви в гр. Шумен и страната. Печелила е награди в престижни конкурси. Носител на Голямата награда на Фестивала за стари градски песни “Златен кестен” в гр. Петрич, първо място в “Липите ронят златен прах”, Стара Загора, „Фестивалът на Ари” – Хасково, „Красив роман е любовта” – Созопол, „Подари ми море”, Крапец много други.
Има много задгранични покани и успешни гостувания.
Репертоарът на вокална формация “Божур” е много богат, включващ емблематични стойностни образци от българската градска музикална култура, патриотични и военни песни на български композитори от различни поколения.
Групата изпълнява и много произведения, композирани от диригента Михаил Биков и по текстове на известни шуменци, както и гръцки песни от проф. В. Макридис, композиции, съвместно с градския духов оркестър и други музикални формации.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *