Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

30 години затвор

На 30 години затвор беше осъден в сряда следобед в Шумен 64-годишният четворен убиец от Каспичан Петър Петров. Петров се призна за виновен и поиска съкратено съдебно производство без разпит на свидетели и призоваване на експерти и в рамките на един ден – от 10 сутринта до 4 следобед, се сдоби с осъдителна присъда. Състав на Шуменския окръжен съд го призна за виновен в умишленото причиняване на смъртта на повече от едно – на четири лица с особена жестокост и по особено мъчителен за тях начин. Едновременно с това убиецът от Каспичан беше признат за невиновен в предумишлено убийство. Т.е. съдът не е намерил доказателства, че подсъдимият е подготвял предварително убийството на близките си.

Убийството в Каспичан стана на 24 септември м. г. след като Петър Петров съсече с множество удари с брадва чичо си и леля си Георги и Гуля Великови, както и братовчедите си, техните деца Славка и Веселин. Буквално часове след убийството, докато труповете още бяха на местопрестъплението, съседи и познати заподозряха в кървавото престъпление Петър.

Впоследствие се оказа, че агресивното поведение на мъжа не е за първи път. По данни на обвинението още през 1989 година в Смолян при конфликт той наранил човек с нож в областта на корема. Тогава бил осъден на “лишаване от свобода“, но наказанието на присъдата било отложено, а към момента на убийствата от септември т. г. Петров се е водил реабилитиран по право. Леката присъда през 1989 е една от причините да се стигне до престъплението от 24 септември м. г. коментира след произнасянето на присъдата днес прокурорът по делото Румен Рачев.

Петър Петров работел като миньор в Родопите но през 2015 се пенсионирал и се върнал да живее в бащината си къща – двуфамилна постройка, в която в единия вход живеел баща му, а в другия Георги и Гуля Великови – чичо му и стринка му. Между тях и племенника им възниквали конфликти, налагала се и намеса на полицията. Причина за пререканията било това, че Великови често гонели Петров от къщата, тъй като смятали, че не трябва да живее там. През есента на 2018 г. пред свидетели обвиняемият отправял закани по адрес на родствениците си.

На 24 септември т. г. на улицата пред къщата между Петров, който се намирал в лека към средна степен на  алкохолно опияняване, и стринка му Гуля Великова възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал, кога ще спрат да го гонят от къщата. Великова  му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава обвиняемият Петров извадил брадвичката и нанесъл на Гуля удари, които се оказали смъртоносни. Веднага след това нападнал и по същия начин умъртвил чичо си Георги. След двойното убийство се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал братовчедите на убитите – децата на Великови Славка и Веселин. Нахвърлил се върху тях с брадвичката и ги убил по същия начин както и родителите им.

След като убил и четиримата Петров счупил телефоните на убитите, измил си ръцете и напуснал къщата, като заключил след себе си входната врата. Прибрал се в своя вход и заключил дома си на втория етаж на къщата. Там и бил намерен от полицията на следващия ден. Предстои делото да бъде насрочено в Шуменския окръжен съд.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *