Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Гумаджии в акция

Пореден шуменец е изгорял вчера с 2 135 лева в полза на т. нар. гумаджии, съобщават от полицията. Сръчните бандити дебнат коли по паргинги и светофари, режат гуми и докато водачът се суети да ремонтира, му крадат парите.

 

Към 15,30 часа вчера 68-годишенн мъж паркирал колата си на ул. “Хан Сабин” в Шумен и влязъл в близка банка да  изтегли пари. Върнал се и видял, че едната му гума е спукана. Човекът запретнал ръкави да я сменя, запотил се и си съблякъл елечето, в което носел портфейла си. Оставил дрехата в колата, но като приключил с ремонта разбрал, че портмонето с парите и личните документи липсва.

 

Трикът е известен на полицията и от там постоянно предупреждават водачите да не оставят колите си незаключени, докато сменят гуми. Обикновено хитреците пукат задната дясна гума, която е най-далече от шофьорската врата. В залисията си шофьорите обиковено я оставят незаключена и дори отворена. Докато водачът клечи отзад и няма видимост, крадците ловко се промъкват до предната врата и отмъкват каквото има. Някои дори предлагат помощ за отвличане на вниманието.

Гумаджиите обикновено търсят пари и злато, останалите вещи като чанти и дрехи захвърлят. Те дебнат за жертви покрай банки, офиси, банкомати и паркинги на големи магазини. Често си “харесват” и жени, за да им предложат помощ при смяната на гумата, докато друг тършува в колата.
2011-27-05

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *