С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

4 милиона на търг

28 фирми се конкурират за приблизителната сума от 4 милиона лева, колкото се очаква да струва смяната на дограмата и поставянето на соларни инсталации на детски градини и училища в Шумен. Отварянето на офертите е днес в 14.00 часа.

Два часа по-рано, в 12 приключи подаването на документи по 17-те лота за обществената поръчка по проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност на обекти на образователната инфраструктура, находящи се на територията на град Шумен”. Според неофициална информация подадените оферти са 34, но точният им брой ще стане ясен при отварянето на предложенията в зала 304 на общината.

В рамките на проекта трябва да бъде направено вътрешно и външно топлинно изолиране, да се подмени дограмата с PVC и да бъдат изградени соларни инсталации на 15 детски градини и три училища.

Обществената поръчка се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013″, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Финансовият принос на Европейския фонд за регионално развитие, предоставен чрез оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 година”, е в размер на 85 процента от стойността на поръчката и 15 на сто съфинансиране от страна на община Шумен, съобщи Любомир Пашов, началник сектор в общината. Очаква се общият размер на проекта да е около 4 милиона лева.
2011-27-05

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *