Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Есра Ахмедова – трети път

Втори път за два месеца 14-годишната Есра Ахмедова от село Правенци влиза в полицейската хроника с нагла кражба – взела 250 лв. от чужда ракла. За пръв път обаче момичето се прочу миналото лято, когато се покатери през прозореца на втория етаж в кметството и открадна 210 лв., събрани от селяните за дърва. Миналия месец пък успя за няколко дни да отмъкне 400 лева от приятелско семейство.

 

В сряда, в 7 часа сутринта, малката крадла бръкнала в раклата на 34-годишна жена от селото и свила 250 лв. Вчера я хванали, но от цялата сума у нея намерили едва 6 лева и 60 стотинки – всичко останало похарчила за парцалки, кафе и цигари. Есра била приятелка със седемгодишния син на семейството, заедно пътували с автобуса до училището в Плиска и всяка сутрин се изчаквали. Наблюдателната тийнейджърка била видяла предния ден, че жената вади пари от раклата и на следващата сутрин сама бръкнала в нея. Вече опаричена, тийнейджърката се впуснала в шопинг из Плиска и Нови пазар.

  

Миналия месец на два пъти Есра беше успяла да “щипне” по 100 и 300 лв. от спестяванията на друго семейство в селото. Ходела да играе на компютъра на 11-годишния си приятел, но бързо се ориентирала къде са семейните пари. Под предлог, че отива до банята да си налее вода, седмокласдничката се прокрадвала в хола и си вземала столевки от тайника. Парите били събирани за отопление. Докато разберат защо се топят парите, съпрузите се изпокарали, подозирайки се един друг.

 

Тийнейджърката лекомислено пазарувала с едрите банкноти в селския магазин, черпела приятелите си, дори раздала дребни заеми. Това направило впечатление на продавачите и така полицията стигнала до нея.

 

Още тогава кметът на селото Юсеин Мехмедов се закани да напише писмо с подписка до отдела за закрила на детето да изпратят Есра в интернат, защото селото вече се пощурило от кражбите й. Днес обаче си призна, че се разкандърдисал и не събрал подписката.

За кражбата в кметството м.г. малката бандитка бе наказана с обществено полезен труд, но поработила само няколко дни, тъй като дошла учебната година. Според кмета майката на Есра – Селвия, била нясно с кражбите на дъщеря си и дори е харчила от парите. Семейството е бедно, майката не работи, бащата търси препитание в София, имат и тригдишен син.
2011-20-05

Коментари

  • Анонимен май 30, 2011 в 1:59 pm

    nay skandalno v sveta

  • no name май 30, 2011 в 1:44 pm

    spokoyno se razhojda

  • no name май 25, 2011 в 4:30 pm

    tyrsila hui ama ne namerila 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *