С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

26 европейски милиона

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Красимир Костов

26 милиона лева ще получи Община Шумен по оперативна програма “Региони в растеж”, обяви пред репортери кметът Красимир Костов. Вчера Костов е бил в “Лувъра” (б.р. – така наречения български Лувър), където заедно с още 38 кметове е подписал в присъствието на министър Лиляна Павлова първото споразумение за новия програмен период.

 
“С това споразумение се финансира от упраляващия орган стартът по изпълнението на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Шумен с малко над 26 милиона лева. Като има една особеност, за разлика от стария програмен период, че вече общините ще бъдат междинните звена на МРРБ.” – коментира кметът.

 
“Знаете, че успяхме да разработим над 30 проекта, сега това ни идва в помощ за реализиране на идеите ни по интегрирания план. Само ще припомня, че в него имахме три зони – две социални – кварталите “Боян Българанов”, “Еверест” и “Тракия” и една централна, откъдето могат да бъдат извлечени проектни решения за енергийна ефективност, благоустрояване.” – добави Красимир Костов. Подготвените от общината проекти са за над 100 милиона лева, но засега ще се стартира с разписаните 26 милиона лева.

 

Сред подготвените проекти са тези за ремонти на младежкия дом, библиотеката, историческия музей, три училища – “Панайот Волов”, “Трайко Симеонов” и “Васил Левски”, три читалища, две детски ясли. Най-важното и нужното според кмета е пешеходната зона от “Кристал” до хотел “Мадара”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *