С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 2,250

Уф, че мирише

Царевични пръчици с дъх на ацетон погнусили 7-годишната дъщеря на шуменката Димитрина Григорова. Детето си ги купило самичко за 65 ст. от хранителен магазин на ларгото. Избрало ги заради подаръчето в пакета, на който голям надпис обещава „Козметика и бижутерия за дами“. 

 

Занесло пръчиците в къщи и в присъствието на вуйчо си отворило пакета. Вътре имало безцветен лак за нокти, който според майката не бил опакован отделно, шишенцето направо било пуснато в храната. Вуйчото пръв опитал пръчиците и не позволил на дедето да яде, защото го ударил в носа мирис на ацетон. Лакът се бил разтекъл.

 

Майката позвънила на телефона на производителя, посочен на пакета, и от там й казали, че то на пакета си пишело, че продуктът е с препоръчителен родителски контрол. На задната страна на пакета наистина го пише.

 


 

„Да, говорих с тази майка от Шумен и й обясних, че този продукт трябва да се отваря от родител. Невъзможно е обаче лакът да е бил пуснат в пакета с пръчиците без найлонова опаковка, защото подаръчетата пристигат при нас опаковани. Най-вероятно майката е била афектирана и така й се е сторило“, коментира по телефона Живка Петрова, управител на фирмата производител „Вани 2004“ в с. Малко Чочовени.

 

Управителката обясни, че за известно време във фирмата били спрели да влагат лакове като подаръци в пръчиците, слагали само гланцове за устни, герданчета, шнолки и обеци. Наскоро обаче пак пуснали пакети с лакове за нокти, заради засилен интерес от страна на купувачите. 

 

За проба и Шмоко си купи пакет царевични пръчици на „Вани 2004“. И на него му се падна лак за нокти, кафяв на цвят. Шишенцето наистина беше опаковано отделно в нойлоново пликче, но въпреки това пръчиците миришеха на ацетон.

 


 

Потърпевшото от миризливата храна семейство има намерение да подаде сигнали в комисията за защита на потребителите и в местната инспекция за контрол на храните.

 

 

2013-02-18

 

 

Коментари

  • varg февруари 19, 2013 в 11:02 am

    Къде е българският държавен стандарт,ХЕИ и там каквито има измислени агенции по храните?

  • Д февруари 19, 2013 в 12:10 am

    Боклук е вярно. То мазнини, то консерванти и овкусители… Миризмата може да идва и от опаковката – оцветяване или залепване. Което означава, че производителя е още по нагъл. И съдържанието и опаковката все отровни. Ама къде държавата в такива случаи. По селата е пълно с такива производители, купили бракувана техника някъде из Европа в началото на 90-те години.

  • АНОНИМЕН февруари 18, 2013 в 8:20 pm

    Да си купуват пак боклуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *