С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

2,3 млн. лв. за нови работни места

В Регионалната програма за заетост на област Шумен през 2022 г. е предвидено разкриването на 386 работни места на пълен работен ден и 112 работни места на непълно работно време (4-часов работен ден). За сравнение през 2021 г. са били разкрити 96 работни места на 8 часа и 24 работни места на 4 часа. Това стана ясно днес по време на заседанието на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Шумен, на който бе одобрена Регионална програма за заетост на област Шумен за 2022 г. Програмата беше представена от Добринка Мингова, главен експерт в дирекция Регионална служба по заетост-Варна, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

За реализацията на регионалната програма са осигурени 2 359 034 лв., от които 2 307 312 лв. от Държавния бюджет и 51 722 лв. осигурени от областната и общинските администрации. За сравнение през 2021 г. са били определени 515 652 лв.

Работодателите могат да наемат безработните лица на пълно или непълно работно време, за период не по-малко от 3 и не повече от 6 месеца. Планираният край на заетостта е до 09.12.2022 г.

Регионалните програми за заетост и обучение ще финансират дейности насочени към следните целеви групи:

Приоритетно в субсидирана заетост ще се включват безработни лица, регистрирани в бюрата по труда по причини, свързани с ковид кризата.

В регионалната програма за заетост на Област Шумен са включени проектните предложения на всички общински администрации и на Областна администрация гр. Шумен. Планирана е субсидирана заетост за лица от целевата група на основата на партньорства с предприятия от частния сектор. Значително по-големият финансов ресурс през 2022 г. предполага и широк териториален обхват на регионалните програми.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *