Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,017

225 ваксинирани в неделя


225 дози от ваксината на “Астра Зенека” са поставили екипите на РЗИ на желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 в рамките на т. н. Зелен коридор в Шумен и Велики Преслав. Това съобщи за Шмоко.бг директорът на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова. В неделя за първи път от началото на ваксинационната кампания беше открит пункт за ваксиниране и в болницата във Велики Преслав.

“Приятно съм изненада, имаше голям интерес, 55 ваксинирани в МБАЛ – Велики Преслав, а в двата пункта на РЗИ в ДКЦ и на ул. “Калоян” в Шумен са поставени съответно 100 и 70 дози.” – коментира д-р Калоянова. 225 ваксини за желаещи е много добър резултат за почивен ден, като се има предвид, че досега най-големия брой ваксинирани е постигнат в петък, когато са поставени 319 ваксини.

Мисля да включа още едно здравно заведение в Шумен, което да работи като “зелен коридор” и да ваксинира желаещи, но ще го оповестим след като разговарям с колегите. Утре също продължава ваксинирането във Велики Преслав и там ще се запази пунктът също като “зелен” коридор.” – допълни директорът на РЗИ – Шумен. През вчерашния ден, когато работеше само един кабинет първата доза ваксина получиха 68 желаещи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *