Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Нова измама: Показваш-печелиш

Кажете едно число. Ако е печелившо, получавате толкова пари, колкото покажете в момента. Това е новата схема, по която измамници жилят лековерни възрастни в Шумен. 74-годишен мъж вчера се е разделил по такъв начин с 2600 лева. От измамниците няма и следа. Пазете се и предупредете и своите по-възрастни близки.

 

Случаят започнал в района на кооперативния пазар вчера в ранния следобед. Към 13.40 при 74-годишната жертва се появил непознат млад мъж, представил се за внук на покойния съсед. Двамата започнали някакъв разговор, дядото споделил, че отива към автогарата, мъжът предложил да го закара, дядото отказал и така вървейки стигнали до блокове на ул. “Цар Освободител”. Там ги сполетяло телевизионно щастие. Срещнал ги друг мъж, който се представил за телевизионен репортер и им предложил да участват в томбола.

 

Схемата – както по-горе: казваш число, показваш парите, взимаш наградата. Набелязаният за жертва казал “19” и, разбира се, спечелил. Спечелил и “внукът”. Проблем се оказало, че дядото няма пари, но може да покаже 2600, ако ги донесе отвкъщи. И внукът се втурнал “да тегли от банкомат”. Жертвата наистина се върнала с 2600 лева, внукът на покойния комшия предложил да преброи парите в близкото си магазинче към “Симеон Велики”. Естествено духнал със сумата, старецът почакал още малко с репортера, който пък отишъл да си вземе камерата от служебния автомобил да заснеме видеоматериал за наградата и изчезнал и той. Малко по-късно дядото позвънил в полицията.

2011-05-13

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *