Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

217 млн. лв. внесоха шуменци

Близо 217 милиона лева са постъпленията в приход на бюджета в офиса на НАП в Шумен през 2020 година, което е с 15 млн. лв. над планираното и с близо 16 млн. повече от предходната 2019 г. Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за изминалата година той е около 8% спрямо предходната, информират от пресцентъра на НАП-Шумен.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо над 86 млн. лв. От тях  17 млн. лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а над 37 млн. лв. от данък върху доходите на физически лица. Постъпленията от данъка върху добавената стойност са над 28 млн. лв. и други данъчни приходи 3 млн.лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е над 130 млн. лв., като от тях над 78 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 35 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 17 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

„Въпреки трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазиха ангажиментите си към бюджета“, коментираха от ръководството на НАП.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *