Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Крадец от “областната дирекция”

Психично болен мъж тършувал да краде пари из офиси и здравни кабинети, като се представял за служител на неназована областна дирекция. След два набега обаче бил спипан от най-зорката портиерка на МБАЛ-Шумен – Дима Крумова, която и лекари и пациенти с респект наричат Цербера на болницата.
Жената го сгащила на входа на здравното заведение, докато той се опитвал да избяга с току що откраднати 40 лева от лекарка в очното отделение. Полицаите, вече извикани по телефона от централата, само му щракнали белезниците.
Униформените тръгнали по петите на крадеца още вчера сутринта. Към 10 часа те получили сигнал от Института по захарно цвекло в Царев брод, че непознат белокос мъж бил заварен в незаключена канцелария. На въпрос какъв е и какво търси той смънкал, че е инспектор от областна дирекция, но не уточнил коя, показал отдалеч някаква служебна карта и се изнизал бързо. Жената, подала сигнала, записала номера на колата, с която си заминал и по него полицаите започнали издирването.
Предположили, че ще опита същия номер и другаде и тъй като това най-често се случва в болницата, тръгнали натам. Не се излъгали – към обед описаният автомобил стоял паркиран пред МБАЛ. Междувременно на тел. 166 бил подаден и сигналът от Крумова.
Арестуваният е 63-годишният Петко Петков от Нови пазар, известен и с други подобни набези в Шумен и други градове. Преди години той се бе прочул с изпълненията си в шуменска детска градина, където влезе с огромен нож в ръката и наплаши учителките и децата. Само преди 2-3 години пък бе нахлул в професионалната гимназияа по икономика, уж да търси по снимка ученичка, но бе спрян от охраната.
Минути преди да бъде арестуван вчера, той се вмъкнал в отворения кабинет на лекарка от очното отделение. По неофициална информация това е д-р Снежа Начева. Тя тъкмо била излязла от две операции и се канела да приеме пациентка за консулт. Била оставила ключовете от външната страна на вратата и за минути влязла в съседна стая да си налее вода. През това време Петко делово извадил ключовете от бравата, поставил ги от вътрешната страна, влязъл в кабинета и се заключил. Бил толкова убедителен, че чакащата отвън пациентка го взела за лекар, както разказала после.
На излизане от съседната стая д-р Начева видяла прошарен мъж с карирано яке и дънки да напуска кабинета й. Питала го какво е търсил там, но той не отговорил, а блъснал вратата и побегнал по стълбището. Като видяла, че от чантата й липсват 40 лева, лекарката звъннала на портала, където Петко бил причакан от Крумова. При обиска парите били намерени у него и бил задържан за 24 часа.

2011-05-12

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *