С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Награди с концерт (с видео)

Архитект Божанка Василева Острева, проектирала сградата на Младежкия дом, беше удостоена със званието “Почетен гражданин на град Шумен”. Официалната церемония по награждаването беше на празничната сцена на стъпалата пред Общината пред многобройна публика, сред която имаше и гости от побратимените градове в Украйна Херсон и Тернопол. Почетното звание “Носител на златна значка на град Шумен” пък беше присъдено на Екатерина Димова Янчева, бивш директор на Регионалната библиотека в Шумен.

 

На церемонията, с която започнаха и официалните майски празници на Шумен бяха връчени и останалите награди на Шумен за изкуство и култура. За 2011 година лауреатите станаха: За “Литература” с колективна награда – Ученическият литературен клуб „Сладкодумци” при ОДК Шумен; За “Театър” с индивидуална награда – Диана Колева; За “Музика” индивидуално Славил Димитров, а с колективна вокална формация “Малка серенада”; Индивидуалният приз за “Архитектура” отиде при арх. Милен Мънков; За “Изобразително изкуство” при Милка Папазова. За стотиците гости на празника пяха “Тримата тенори.


 

За стотиците гости на празника за първи път в Шумен пяха “Тримата тенори”  – Георги Петров, Орлин Каменов и Евгений Димитров, които изпълниха класически произведения, руски песни, а накрая изправиха публиката с изпълнения на “Облаче ле бяло” и “Моя страна”. През цялото време в дясно от сцената остана иконата на Светите братя Кирил и Методий, която е подарена на Шумен от ген. Белокопитов при освобождението на града от турско робство на 6 юли 1878 година. Иконата, която иначе се съхранява в специален трезор беше донесена до сградата на кметството начело на литийно шествие, водено от епископ Йоан.

 

 

2011-05-11

Коментари

  • шуменка май 12, 2011 в 9:24 am

    Може ли такава излагация,то нестига че програмата беше под всякаква критика, толкова ли нямаше в града кой да се изяви и кого да гледаме, че изправиха тези деца само да се клатят, а не да играят както добре го умеят ами и Вие с тези ваши снимки и клипове отстрани неможахте ли да застанете на по стратегическо място, боже боже само простотии.Иначе пред театъра беше много по интересно.Поне имаше какво да се види.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *