С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Октопода в Шумен: Рейтинг от резерва

В Шумен за първи път заедно достигнахме до отговора на един важен въпрос – Къде е изхарчена една част от резерва и къде отиват парите на малкия и средния бизнес. Отиват за финансиране на рейтинга на премиера. Това обясни считаният за глава на “Октопода” Алексей Петров.

Изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите пристигна в Шумен за среща с членове на съюза и представители на бизнеса. Бизнесмени се оплакали, че са притискани от държавни институции, а като пример в това отношение бяха дадени действията на “Инспекцията по труда”. За маловажни нарушения, от които не произтичало застрашаване на живота и здравето на работещите вместо да се издават предписания се пишели направо актове. Никой от оплакалите се представители на бизнеса обаче не пожелал да остане на пресконференцията с местните медии и да сподели проблемите си.

 

Виждаме, че има много неоправдани разходи, а в по-голямата си част те отиват за финансиране на рейтинга на премиера Бойко Борисов, заяви Алексей Петров. За илюстрация на механизма даде следния пример: Отделни гилдии и общности представят претенции, а после те се удовлетворяват еднолично от премиера, защото, ако откаже, ще пострада рейтингът му, обясни Петров.

 

Като главен грях на Борисов опонентът му посочи липсата на реформи и отлагането на всичко за след изборите. Алексей Петров предположи хипотетично, че ако Бойко Борисов стане президент, новият министър-председател ще бъде негово подставено лице, каквото е положението с кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя не е кмет, кмет е Бойко Борисов, категоричен беше Октопода. Той обаче подчерта, че самономинирането на министър-председателя за президент е началото на края или краят на агонията. Успех за България ще е ако Борисов спре да се разхожда между “Дондуков” 1 и 2 в мечтите си. А най-добре ще е да се откаже и като премиер, защото и той знае и ние знаем, че няма капацитет да извърши реформите, обобщи добросъвестният гражданин Петров. Борисов няма да остане в историята с магистралите, ще остане с проблемите, удари последният пирон шефът на ССИГ.

2011-05-11

Коментари

 • Анонимен май 12, 2011 в 5:39 pm

  Не е редно медиите да дават трибуна на един престъпник и сигурен затворник. Moже целият народ да е съгласен с това твърдение, но на практика няма ефективна осъдителна присъда, която да го вкара в затвора за определен период от време. Презумпцията е невинен до доказване на противното. Така че не обвинявайте медиите, а системата /полиция, следствие,прокуратура,съд/, която може би не работи в синхрон – съдебната система си прави гавра с народа.. А като прибавим към това и ширещата се шуробаджанащина, корупция, политически чадъри и т.н. картинката е ясна. Ето и свидетелите в делото срещу Е.Масларова се отрекоха от показанията си. Шах! Сега прокуратурата е на ход!

 • Анонимен май 12, 2011 в 9:07 am

  Не е редно медиите да дават трибуна на един престъпник и сигурен затворник. Много ясно, че ще говори това което му оттърва на него. Защо е лош Бойко Борисов? Защото го постави на мястото му, но съдебната система си прави гавра с народа.

 • Росица май 12, 2011 в 9:04 am

  Какво да прави Стела Методиева нали трябва да си запази топлия стол и при новата власт.

 • ж. н. май 12, 2011 в 8:53 am

  инспекцията по труда шумен е нещо страшно . затвориха много малки магазинчета . пет дена преди нова година тръгнали и пишат актове за глупости . не виждат че работниците са осигурени на 8 часа ами пишат актове за липса на тетрадка и др. не са се появявали 21 години и сега минават и пишат . Мисля че е поважно да има предписание и тогава акт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *