С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Сесия-празник

С изпълнението на три химна – на България, на Европа и на Шумен и вежлива празнична размяна на любезности започна и премина тържествената сесия на Общинския съвет за Деня на Шумен“. Гости на празниците са и две чужди делегации – от украинските градове Тернопол и Херсон.

 

“За близо четири години от началото на мандата, ние, като ръководство и вие, като колективен орган, разгърнахме възможности  и заедно се опитваме да работим ускорено за развитието на общината, на града, в името на шуменци, в името на тяхното бъдеще!” – обяви в слово пред общинските съветници кметът Красимир Костов.

 

“Да бъдем по-мъдри при решаването на проблемите на общината” – призова и областният управител Димитър Александров, чиято политическа кариера започна като общински съветник в началото на мандата, а се очертава да бъде и претендент за стопанин на бялата къща наесен.

 

Преди това основните неща, свършени през мандата изреди и председателката на Общинския съвет Даниела Русева – изграждането на Централната градска част за 3.5 милиона евро, строителството на парк “Студентски” – проект, започнат още при предишния мандат, а реализиран през този, реконструкция на лесопарк “Кьошковете”, реконструкция на Шуменската крепост, проектът за рехабилитацията на ВиК мрежата по ИСПА за 31 милиона евро.

 

Сред важните решения бяха посочени и тези за създаване на индустриалния парк и за тегленето на общинския облигационен заем. Последва и серия от приветствия – от народния представител Красимир Минчев, кмета на Тернопол Сергей Надал, на Херсон Владимир Салдо и почетния гражданин на Шумен Минчо Минчев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *