С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

2000 деца ще спортуват в “Плиска”

Около 2 хиляди деца ще могат да спортуват в реконструираната зала “Плиска”, новата зала за футбол на закрито и игрището до Градския стадион, обяви кметът Любомир Христов по време на обиколка на новите обекти с журналисти и представители на общинската администрация и общински съветници. От днес зала “Плиска” е официално отворена и вече приема тренировките на клубовете по волейбол, баскетбол и хандбал. 1.1 милиона лева струва реновирането на залата и ремонтът на покрива на съседната зала.

“Днес ви показваме какво сме направили, имам предвид ремонта на зала “Плиска” и новата зала и футболното игрище. “Плиска” е построена, може би, преди повече от 40 години и оттогава нищо не беше правено по нея като ремонти. Не упреквам никого. Започнахме със собствени средства, подменихме покривните конструкции, защото течеше – както на тази зала, така и на съседната, впоследствие газифицирахме, за да могат децата да спортуват при нормални условия.” – каза кметът Любомир Христов. 

“Това бяха собствени средства на общината, около 550 хиляди лева. Впоследствие кандидатствахме по проект към Министерството на младежта и спорта за саниране на сградата, подмяна на дограмата, вътре на захранването, на кабелите, подовата настилка и, видяхте, какво разкошно като съоръжение за спорт е станала зала “Плиска”. Тук ще могат да тренират отборите по хандбал, по волейбол и по баскетбол. Тук в тези зали около 2 хиляди деца спортуват.” – допълни Христов.

Малко след това кметът на Шумен даде първата пресконференция в залата за пресконференции на новата зала за футбол на закрито. “Поводът е приятен, защото откриваме тази зала, откриваме футболното игрище и приемаме ремонта на зала “Плиска”. Това е първата фаза от проекта, който беше направен преди три години за ремонт на стадиона и изграждане на нови места за сядане. Това е първата част – тренировъчното игрище и зала за футбол.” 

Тренировъчното игрище е с размери 75 на 45 метра, професионално игрище за тренировка с 205 седящи места и 37 паркоместа и може да се използва целогодишно. Залата е с размери на игрището 40 на 21 метра, има съблекални, бани. Игрището е пригодено и за хандбал и волейол, както и за тенис на корт на закрито.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *