Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,017

2.5 млн за Младежкия

Младежкият дом в Шумен ще бъде частично ремонтиран и рехабилитиран по проект на обща стойност 2 518 356.69 лв. От тях по Оперативна програма „Региони в растеж“ ще дойдат 1 714 815 лв., от Фонд за градско развитие за Северна Българи – 648 701 лв. Съфинансирането от  Община Шумен ще бъде в размер на 154 839 лв. За изпълнението на дейностите по проекта Община Шумен предвижда поемане на дългосрочен дълг в общ размер до 650 000 лв. Докладната на кмета Любомир Христов ще се гледа на предстоящото заседание на общинския съвет на 25 февруари.

Проектът включва обновяване и ремонт на двете входни фоайета и фоайето на втория етаж (пред концертната зала). Там ще бъде подменена електро и известителната инсталация. Централното фоайе за влизане към залата се обновява изцяло, с изключение на дървенатата облицовка по колоните и дървения парапет на стълбището и емпорето /откритата галерия или полуниво над високото помещение/. Проектът предлага нов окачен таван, който скрива всички съществуващи видими греди на емпорето и се подсигурява скрито преминаване на кабелите от електро и известителната инсталация. Подът на фоайето ще се подмени с гранитогрес, под който се скриват тръбите на отоплителната инсталация. Стените и таваните ще се обработят с минерална мазилка. Входът на административната част се обновява във връзка с подсигуряване на достъпната среда.

Предвижда се още цялостно отремонтиране на покривните настилки за плоския покрив на сградата. За обновяване на фасадите е предложено запазване на каменната облицовка от балчишки камък и покриване топлоизолационните пластове със силикатна мазилка в сиво. Дограмата е РVC и алуминий за витражите. Предвижда се подобряване на енергийната ефективност на обща площ 4415 кв.м,

Ще бъде изградена достъпна среда за хора с намалена подвижност от ул. Андрей и Веселин Стоянови“, до входа на ритуалната зала. В самото стълбище ще бъде изградена П-образна рамка за достигане на първата площадка, откъдето се осигурява достъп до първи и втори етаж на сградата със стълбищна платформа.

Достъпът до зрителната зала, разположена в западното крило на сградата, се реализира чрез външна рампа с 5% наклон и дължина 5,60 м.  Ще бъде изграден панорамен външен асансьор, разположен във вътрешния двор на сградата на Младежкия дом.

За концертната зала/кинозала проектът предвижда подмяна на седалките и на подовата настилка, обновяване на осветлението чрез детайлиране на тавана с окачено и стенно светодиодно осветление.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца от връчване на строителното разрешение.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *