Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

2 млн. лв. за пътя до „Алкомет“

Министерството на икономиката предоставя целево 2,2 млн. лв. за реконструкция на пътя от Детелината до „Алкомет“ АД. Сумата е отпусната чрез  Българската агенция за инвестиции заради връчения на фирмата сертификат „Инвеститор клас А“, който тя получи през месец август т.г.

Във връзка с това Община Шумен е обявила обществена поръчка, която включва проектиране, авторски надзор и строителство, на отсечката с дължина 1590 м. и габарит 7 м – две платна за движение. Пътят е продължение на булевард “Симеон Велики”, който се явява II клас улица от уличната мрежа на гр. Шумен и обслужва трафика на заводите в района като единственият транспортен достъп до тях- освен „Алкомет“ АД, пътят обслужва и заводите от Индустриалния парк на Шумен.

Пътят в годините назад е претърпявал частични ремонти, свързани предимно с изкърпване на настилката, но към момента тя е компрометирана. Наблюдават се множество пукнатини, повреди и деформации, тъй като пътната настилка е за тежко движение, пише в заданието.

Прогнозната стойност на поръчката (без ДДС)  е 1 757 577 лв.

Крайният срок за подаване на оферти е 04 ноември 2020 (сряда), 23:59. Отварянето на документацията ще стане на следващия ден, 05 ноември 2020 (четвъртък), в 14:00.

Одобреният изпълнител на обекта трябва да изготви работен проект за рехабилитация на посочената отсечка. Основната задача на проектирането е да бъдат осигурени транспортно -експлоатационните качества и носимоспособността на общинския път, надеждно отводняване и опазване на околната среда.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *