С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Богати на игра

Дванадесетокласници от Велики Преслав „загряват” за предстоящия държавен изпит с игри. Бъдещи икономисти от Професионалната техническа гимназия в града влязоха набързо „ в час” с най-широко дискутираните в последно време у нас теми – инфлация, печалби, загуби. И докато инфлацията, например, е тежка тема за политиците ни – за учениците се оказа шанс да да припечелят някой лев.

 

Шоу игра „Стани богат икономист” изправи един срещу друг ученици от 10 и 11 клас на ПТГ „Симеон Велики”, изучаващи специалност „Икономическа информатика”.

 

Двата отбора се състезаваха в играта „Най-бързият печели”, за да излъчат най-достойния за стола на богатството, на който да се борят за голямата награда от 100 лв.седнаха десетокласничката Катрин и Айлин от 11 клас. Двете бяха изправени пред тежката задача да отговарят на въпроси, свързани с излишъци и липси . Момичетата разполагаха с традиционните за играта три жокера – 50:50, „Обади се на приятел” и „Помощ от публиката”, имаха три сигурни суми от 2 лв., 10 лв. и 100 лв. и 12 въпроса, които трябваше да преборят, за да станат победители в играта.

 

 

Въпреки че има по-малко стаж по специалността по-малката, Катрин, успя да „закърпи” личния си бюджет с голямата награда. На финала беше изправена пред тежкия избор дали да се довери на публиката, или на приятел. Решението да избере отговора на аудиторията й донесе голямата печалба и многобройните поздравления от ученици и учители.

 

Дискутирането на финансовата обстановка в страната отдавна не е тема само за възрастните. Оказва се, че учениците също се интересуват защо заплатите у нас са най-ниски, а цените на основните хранителни продукти, горивото и консумативите са несъизмеримо високи. Преди време ученици от Шумен питаха председателя на българския парламент Цецка Цачева за ниските заплати и високите цена на горивата, както и за състоянието на пътищата в страната ни.” Повишаването на заплатите в този момент е невъзможно”, заяви кратко Цачева с аргумент, че ако се изтеглят сега държавни заеми, парите трябва да връщат младите хора и допълни, че по-добре сега да се живее по-скромно, отколкото да се завещават милиони дългове за идните поколения.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *