Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

Заподозрян по 149

50-годишният мъж от снимката е заподозрян за блудствени действия с 13-годишно момче от приемно семейство. Мъжът е арестуван, а с предполагаемата жертва е разговарял инспектор от детската педагогическа стая. Сигурно засега е, че детето е прекарало нощта на 6 срещу 7 в дома на чичкото.

 

13-годишният Жельо С., който твърди, че е станал жертва на блудство е бивш питомец на дом “Детелина”, а от две години е настанен в приемно семейство в Дивдядово. Полицията беше пропищяла от хлапето, което бягаше по няколко пъти на месец от сиропиталището. Тогавашният директор на “Детелина” Любомир Пашов го определяше като хиперактивен, а Жельо кръстосваше магазини и мазета докато го хванат и така до следващото бягство.

 

На Гергьовден вечерта тийнейджърът не се прибрал след игра, децата, с които бил го забелязали за последно в пет следобед. Приемното му семейство веднага се обадило в полицията, кварталният и патрули цяла нощ обикаляли Дивдядово със снимка и въпрос: “Виждали ли сте това момче”. Търсенето било без резултат. В 6.20 на 7 май Жельо се появил сам. Пред служител на детската педагогическа стая обяснил, че е бил поканен на гости от мъж на около 50 години, който го нахранил, а после бил блудствал с него.  Ученикът завел полицаите до дома, където пренощувал, а ченгетата задържали за 24 часа 50-годишния Симеон С. Според информация от МВР до този момент мъжът няма криминални регистрации.

 

През цялото време на “гостуването” в къщата се намирала и 72-годишната майка на Симеон. Не съм видяла и не вярвам да са правили някакви лоши работи, разказа пред репортери в неделя по обяд жената. Самата тя обясни, че се изненадала, че 50-годишният й е довел вкъщи момче на 13 години, но мъжът го представил за познат на внучката й. Към 9 вечерта бабата сложила на двамата да вечерят и специално питала Жельо дали няма да го търсят, дали знаят родителите му, но детето я успокоило с “нашите ме знаят”.

 

Изместиха компютъра пред леглото и момчето седна там, а синът ми на другото легло, обясни майката на Симеон

 

Бабата влизала в стаята най-малко три пъти – момчето правело през цялото време нещо на компютъра, седнало на единичното легло, а синът й лежал на двойното от другата страна на стаята и гледал телевизия. При следващото влизане Симеон спял, но в стаята било светнато. “Момчето отвори очи, премигна и ги затвори, бяха на различни легла” – разказа жената. Третият път вече било тъмно. На сутринта лично синът и рано станал и изпратил гостенина си до дома му. Малко по-късно в събота в къщата дошли полицаи за претърсване, които обяснили на майката, че Симеон е задържан за 24 часа.

 

 

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Чл. 149. (Доп. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 89 от1986 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 107 от 1996 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години.

 

2011-05-08

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *