С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

190 сигнала за нечестни избори

Обещах да направим всичко възможно и ще направим всичко възможно да се преборим с манипулирания вот. В момента работим по над 190 сигнала, получени по оперативен път, вследствие на работата на нашите служители. Това каза в Шумен служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на журналистически въпрос, свързан с работата на полицията във връзка с предотвратяване на манипулирания вот и купуването на гласове. Той и заместниците му са в областния град за годишния отчет на Областната дирекция на МВР за 2022 г.

„Постъпват сигнали на линиите, които сме отворили за граждани, в районните управления, но в момента най-много, преобладаващ в пъти, е броят на сигналите, по които ние самите работим, нашите оперативни работници са достигнали до тези данни и ги проверяваме. Те са над 190 към момента, което е удовлетворително. Броят им беше доста по-нисък при предните избори. Там основно постъпваха сигнали отвън, сега разчитаме основно на оперативната работа, която вече е в развитие“, отбеляза Демерджиев.

Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност. Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили на централно ниво план. Постоянно сме в комуникация, дори е вероятно още веднъж да посетим дирекциите преди изборите, уточни той.

На журналистически въпрос, свързан с разследванията по пътищата и автомагистралите, министърът на вътрешните работи каза, че „що се касае до автомагистрала „Хемус“, извън производството, което има и привлечени като обвиняеми лица, там се чака една банкова експертиза”. По лот седми, осми и девети също ГДБОП направиха всичко необходимо, материалите са внесени в прокуратурата в края на м.г. Очакваме действия от страна на прокуратурата. В момента Главна дирекция „Национална полиция“ работи също по няколко такива разработки, включително с взети ядки от различни места на различни магистрали. Има продължение тази тема и ще има също поне две производства, които са от компетентността на Европейската прокуратура. Ще бъде любопитно да видим как и нашата, и съответно – европейската, ще реагират на данните, които се представят, допълни Демерджиев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *