Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Таралежи на пътя

Полицаи спипаха амфетамини във Велики Преслав. Залавянето на пласьорите станало вчера следобед след кратък, но съдържателен екшън с принудително спиране на кола на пътя Шумен-Карнобат. Шофьорът Калоян и сестра му Траяна, която е пътувала с пратка наркотици, са ученици в Математическата гимназия в Шумен.

 

Спецполицаи и униформени били завардили шосето, защото имали информация, че оттам ще мине черно БМВ със “стока”. Когато автомобилът се задал, двама с униформи излезли от полицейската кола и започнали да дават сигнали за спиране с палки, светел и бурканът на служебната астра.


Напук обаче БМВ-то дало газ и отпрашило напред, като минало на косъм от ченгетата и едва не ги прегазило. Полицаите обаче били подготвени и за такъв вариант. Само на стотина метра по-нататък чакали качулки, разпънали през платното т. нар. ежове – верига с железни шипове за пукане на гуми. БМВ-то минало през бодлите, изхвърчало от шосето и се забило в храсталака. После тримата в него лесно били респектирани и закопчани.


Дръзкият шофьор на колата бил 17-годишният Калоян Русев от Велики Преслав, който е абитуриент в ПМГ “Нанчо Попович” в Шумен и имал едва 2 месеца стаж зад волана. С него се возели 22-годишният студент по право Иван Иванов от Преслав, считан за тартор на групичката, и 16-годишната сестра на шофьора – Траяна, също ученичка в ПМГ в Шумен. У тримата били намерени пакетчета марихуана и 60-грамова топка пресован амфетамин на прах в червена опаковка.

 

По-късно от домовете им била иззета още трева, общо около 80 грама. В къщата на И.И. била намерена електронна везна със следи от трева по плота. От всичката стока арестуваните се надявали да вземат 6-7000 лв. печалба. Има данни, че дрогата била пласирана сред ученици и млади хора в Преслав и Шумен.

05-05-2011

Коментари

  • Pitbull71 май 7, 2011 в 10:04 pm

    A kakvo ochakhvahte ot tezi evropski mladeji.Da pomagat v domakinstvoto na maikite si li?Tozi skapan zapad razmaza vsqkakvi chyvstva ne samo sred mladite no i sred vazrastnite.Izpolzvaneto na opiqtiq i droga e veche dosta populqrna nai veche m/u 15 i 25 godisna vazrast.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *