Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 729

Читалня в ареста

Нещо като читалня за криминална литература се отваря утре в шуменския следствен арест. За да влезеш в нея обаче, трябва или да си член на бандата “Килърите”, адвокат или поне роднина на някоя от жертвите.
В специално помещение в сградата на ул. “Граф Игнатиев” N3 ще бъдат занесени 75-те тома с доказателства, събрани по мегаделото “Килърите”. Днес наблюдаващият прокурор Ася Петрова съобщи официално, че събирането на доказателствата вече е приключило и материалите могат да бъдат прочетени от страните и техните защитници и повереници. Преписи на този етап не дават.
Първи с папките на разследването имат право да се запознаят близките на потърпевшите. Утре и вдругиден в читалнята се чакат наследниците на убитите Румен Рачев, Петър Лупов и Борислав Георгиев. Те могат обаче да не идват лично, а да изпратят свои адвокати. След това е ред на задържаните от бандата – Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев – Хижаря.
Лично вождът на групата Сумиста е обвинен в десет престъпления. Освен за трите убийства и ръководенето на престъпна група, той отговаря за палежи, взривове, лихварство и причиняване на телесни повреди. По всички тях има потърпевши, които имат право да се запознаят с материалите на разследването. Всеки от седмината му адвокати също ще чете папките в удобно за него време.
Точно по тези причини прокурор Ася Петрова не се ангажира с прогноза кога ще приключи голямото четене.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *