Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Красиво Драгоево

 

Община Велики Преслав спечели  по “Красива България” проект за основен ремонт, благоустрояване и мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Славейче“ село Драгоево, съобщи за Шмоко.бг кметът Алексанъдр Горчев. Преслав е кандидатствал с два проекта, но конкуренцията е била сериозна – одобрените предложения са 35, докато състезаващите са били близо 100. Спечеленият проект е по мярка  М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ към Проект „Красива България“. 49 процента от финансирането е по линия на “Красива България”, 51 на сто са от общинския бюджет. Общата стойност на проекта е 64 996 лева.

 Сградата на ЦДГ „Славейче“ в село Драгоево е построена в началото на миналия век и от въвеждането си в експлоатация до настоящия момент се използва като детска градина. Представлява масивна постройка с четири класни стаи, две учителски стаи, канцеларии, кухня с обслужващи помещения,  коридор и санитарен възел. Зданието е в относително добро конструктивно състояние, но не и по отношение на енергийната ефективност.

 

През 2014 година лицензиран орган за контрол извършва измерване на микроклимата в детското заведение. В заключителната част на сертификата се констатира, че „микроклиматът не съответства по параметъра “температура на въздуха“.

Предстои да бъде извършено пълно саниране на сградата с външна изолация на стените, подмяна да дограмата, изолиране на таваните, доставка и монтаж на енергоспестяващи осветителни тела и благоустройство на двора в детското заведение. Планирано е и изграждане на изцяло нова система за отопление, обясни кметът Горчев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *