Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Пиянството на един Ахмед

Ахмед, син на Назми и внук на Ахмед от село Развигорово устрои родео по баира от “Шел”-а до Петия километър и хвърли в полето колата на 48-годишен шуменец, а самият той паркира в канавката. Шофьорът е на 19, бил е пиян с 2.04 промила алкохол и няма книжка. Баща му Назми е в затвора и нашумя с това, че два пъти от различни съдебни състави беше осъден на 18 години затвор за убийство на човек с кола. Сега Ахмед също е задържан и срещу него има досъдебно производство.

 

Цялото шоу тръгнало от една сватба. В събота Ахмед Ахмед бил сватбар и като свършила веселбата решил да се повози. Взел от дядо си ключовете за фамилния “Фолксваген Пасат” и излязъл да побръмчи из Развигорово. Вдигнал пушилка по улиците и влязъл в двора на местното училище. С една от маневрите нацелил спортните уреди и счупил задното стъкло, а парчета от него изплашили 9-10 деца, които си играели в двора. Направили му забележка да остави колата, но не послушал. Хванал пътя за Звегор. И там посвирил с гуми, след което потеглил към Шумен.

 

В района на КПП-то на “Пътна полиция” патрул го засякъл, че кара странно – при свободни две ленти вдясно нашият човек карал плътно в лявата в насрещното движение. Шашнати шофьорите идващи откъм Петия излизали в банкета, за да избегнат удара. Катаджиите се опитали да гоIcoc спрат и подкарали зад него на сирена, но Ахмед не се впечатлил.

 

По това време да го избегне  с излизане в банкета се опитал и 48-годишния шуменец, който се спускал надолу с “Киа”. Отбил леко в дясно, но не било достатъчно и двете коли се изтряскали с левите си страни. След удара изблъсканата “Киа” се преобърнала през тавана си и изхвърчала в полето, а “Пасат”-ът забил в канавката вдясно, която на това място е доста дълбока. Шофьорът на уцеления автомобил по някаква случайност се разминал сам с уплаха, а Ахмед на собствен ход слязъл от фолксвагена да даде въздух в дрегера. Дисплеят показал 2.05

 

Заради убийство с кола през май м. г. на 18 години затвор в Шумен за втори път беше осъден 42-годишният Назми Ахмед. На 1 срещу 2 май през 2000 година Назми се скарал със 56-годишния Алеко Арсов от Развигорово. Малко след това го срещнал с колата си да върви по банкета встрани от пътя и хладнокръвно подкарал “Лада”-та срещу Алеко, прегазил го, като го влачил 20 метра. Съдът го изпрати в затвора при първоначално строг режим въпреки марковия адвокат, който си беше наел в лицето на Марин Марковски.

 

До осъждането му се стигна след почти безпрецедентно решение за нов процес – след като веднъж беше получил 18 годишна задочна присъда, потвърдена на три инстанции няколко години по-рано България поиска да си прибере осъдения, който се криеше в Турция. Турците пък за да го екстрадират настояваха да му гарантираме нов справедлив процес. Назми си хвана за адвокат Марковски, но и при новото разглеждане на случая Шуменският окръжен съд му взе свободата за 18 години и книжката за 21. 

Коментари

  • sedat юни 15, 2011 в 1:17 pm

    axmet e vnimatelen sifyor

  • анонимен май 4, 2011 в 3:16 pm

    а защо този ахмедчо все още няма книжка,а има кола

  • гражданин май 2, 2011 в 1:38 am

    Туй звучи сякаш е преведено от Гугъл,я си оправете словореда и правописа,че се излагате с тоз делиормански език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *