Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

17 процента нагоре

1200 лева бруто е минималната работна заплата на начинаещ учител без трудов стаж от 1 ноември в СУ „Сава Доброплодни“, а заплатите на учителския персонал скачат със 17 процента. Това съобщи директорът на учебното заведение д-р Албена Иванова-Неделчева.

Увеличението със 17 процента е включено в Анекса към Колективния трудов договор, подписан от Министерството на образованието и науката и национално представителните синдикални и работодателски организации в системата на предучилищното образование, но за най-голямото шуменско училище то идва с два месеца по-рано.

„В СУ „Сава Доброплодни“ сме преценили, че имаме реализирани икономии и можем по този начин да мотивираме учителите за по-добра и по-спокойна работа. Важно е да имаме изисквания към професионализма, но това е обвързано и със заплащането. Когато един учител е мотивиран добре, той работи спокойно, с цялото сърце и душа. Заедно с представителите на двата синдиката взехме решение за увеличението.“ – коментира директорката на Савата. Ако начинаещият учител ще получава 1200 лева бруто, то негов колега с 20 години стаж в професията ще получава след последното увеличение 1600-1700 лева брутно възнаграждение.
„В ръководството на училището мислим за още нещо в посока социални придобивки, мисля, че ще бъде добра, удовлетворяваща и различна от всички други социални придобивки, които имат моите колеги до момента. Но ще го научат към 15 декември, не е 13-та заплата, нека бъде изненада.“ – коментира още д-р Албена Иванова Неделчева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *