Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Среднощен беглец

Среднощен крадец изпразни рафтовете на луксозния магазин за дамска конфекция “Евита”, но трябваше да се прости с плячката при полицейско преследване в подземията на Търговския дом в полунощ. Беглецът оставил гол-голеничък дори манекена на витрината.

 

Според говорителя на полицията в Шумен Десислав Райчинов сигналът за произшествие в магазин на ул. “Цар Освободител” бил подаден в 23.40. Неофициало стана ясно, че в полицията се обадил човек, който живее над кафе “Верона”. Видял, че в отсрещния бутик под къщата на Христо Петров – Юноната някой тъпче дрехи в чанти и ги изнася. Патрулка с изгасени фарове веднага се появила в близката пресечка, друга откъм ОББ, но крадецът успял да се шмугне в подземията на недовършения Търговски дом. 

 

Заради полицейската суматоха посетители на близкия ресторант “Миналия век”, които тъкмо си тръгнали помислили, че в подземията има убийство и си плюли на петите. Междувременно полицаи заварили бутиковото магазинче “Евита” на преподавателката от Шуменския университет Стефка Калева с открехната врата. Крадецът бил счупил патрона и се промъкнал вътре. Магазинчето зарежда винаги дамска конфекция на реномирани български марки и с дрешки от него са облечени по-голямата част от съдийките в Шумен, лекарки, адвокатки, издадоха клиентки на “Евита”. Вероятно нощният посетител предварително е оглеждал терена, защото не е бързал – знаел е, че обектът не се охранява и няма аларми и сигнално-охранителна техника.

 

 

Полицейско куче и няколко екипа не можаха да открият крадеца из тъмните подземия

 

 

Полицейски патрули блокирали едновременно всички подстъпи към подземията – откъм площад “Освобождение”, ул. “Христо Ботев” и двете пресечки на “Цар Освободител”. На място беше докарано и следово куче с команда да намери човек в сградата, но така и не попадна на следа, наблюдава преследването репортер на сайта “Шмоко.бг”. Районът беше е тъмен и, оказа се непознат за преследвачите. Полицаите нямали планове на тунелите и обикаляха буквално с риск за самите тях да паднат в някоя шахта. Такова приключиние се случи на следовото куче, което пропадна, обикаляйки подземните потайности, но за щастие без да се рани. Самите патрулиращи се уплашиха повече за кучето, отколкото за себе си.

 

Крадецът обаче или се беше скрил някъде надежно, или е успял да се измъкне през някой от подходите преди районът да бъде напълно блокиран. Преследвачите му намериха само три чанти, натъпкани с дрехи, а четвърта и готова за изнасяне имаше и в самия магазин.

 

 

В магазина полицаите открили още един сак, приготвен за изнасяне

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *