С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Ремонтират Буратино

 

47 хиляди лева ще бъдат предвидени в бюджета на Община Шумен за ремонт на детски ясла номер 5 “Буратино” съобщи заместник-кметът на Шумен по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана Маркова. Тя направи изявлението в кулоарите на общинския съвет минути преди началото на януарската сесия, която трябва да разгледа и бюджета на Община Шумен.

 

На заседанието като допълнителна точка общинският съветник Веселин Пенчев вкара и въпроса за ремонт на детското заведение, а повод за това пък стана подписка на родители. Средствата ще бъдат вложени в ремонт на плочника, стълбището и фасадата на детското заведение, обясни д-р Маркова.

 

Извън това ДЯ 5 ще бъде газифицирана, като за газификацията има предвидени средства в бюджета на Общината. Заедно с нея ще бъде включена за газификация и съседната детска градина “Златна рибка”. Това са последните две детски заведения, които са останали да се отопляват на газьол и ще бъдат газифицирани и двете, обясни още заместник-кметът. В двора на “Буратино” освен това ще бъдат изградени и три площадки за игра, тъй като децата в групите са много и трябва да имат място за игра. Сега площадката е само една.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *