С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

165 години театър

С поредица от събития ДКТ “Васил Друмев” ще отбележи тази година 165 години театър в Шумен, 165 години театър в България. Един от акцентите е премиера на комедията “Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни, която ще бъде на 16.08. ,понеделник, съобщават от пресцентъра на театъра/.

Началото на спектакъла “Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни бе поставено днес на знаково място с любезното съдействие на Народно читалище “Добри Войников”.  Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, постановката на Съби Събев, сценичната среда – на Димитър Димитров. В ролята на Михал ще видим популярния от театъра и киното актьор Ники Станоев, като ще му партнират актьорите от трупата на шуменския театър Веселин Бърборков, Стефани Лечева, Валери Зарков, Радостина Велкова, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Пламен Иванов, Вилиана Димитрова и Катрин Лалова.
Днес всички се докоснахме до оригиналната книга, отпечатана с “голяма сума от 75 български спомоществователи” / Къна Бойчева/ и зорко съхранявана в библиотеката на НЧ “Добри Войников”- Шумен, коментират организаторите.
Предизвикателството е за целия екип на театъра, тъй като пиесата тогава е имала огромен успех, споделиха режисьорът Съби Събев и актьорите, които ще се превъплътят в действащите лица от пиесата.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *