Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

164-и сезон

Официалното откриване на 164-ия сезон на ДКТ „Васил Друмев“  ще бъде на 16.09. с пъстро дефиле, което ще започне в 18,30 ч. от площад “Кристал”. В 18,45 ч. ще се състои традиционното запалване на театралния огън и издигане хоругвата на театъра. В 19,00 ч. е премиерата на спектакъла “Кафето Ви, г-н министър” от Хореа Гарбеа, съобщават от пресцентъра на Мелпомена.

В навечерието на учебната година театърът ще пожелае много успехи на своите малки приятели също с премиера на най-новото детско заглавие “Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари. Първата театрална среща с най-младата публика ще бъде на 15.09. от 11,00 ч. в зала “Патиланчо”.

Непосредствено след откриването на 164-ия сезон ще се състои и първото турне на театъра зад граница.

Спектакълът “Кафето Ви, г-н министър” от Хореа Гарбеа ще има своята световна премиера в Румъния, което е чест за ДКТ „В. Друмев“ да бъде поканен на един от най-старите театрални фестивали Дни и нощи на театъра в Браила, който ще се проведе от 13 до 22 септември.  Това е третото участие на шуменския театър в престижния форум, което е в потвърждение на дългогодишните творчески взаимоотношения. Румънската публика ще гледа постановката “Кафето Ви, г-н министър” с режисьор Лучиян Сабадос на 19.09. от 18,00 ч. на сцената на театър “Мария Филоти” в Браила.

На 20.09. екипът на авторския спектакъл на Съби Събев „Задявки, надигравки” ще отпътува за гр. Владимир, Русия, по покана на Московския държавен областен куклен театър, където ще се включи в III Международен фестивал „Златното ключе” от 19.09. до 27.09. 2019 г. Участието е резултат от задълбочаващите се връзки между двете културни институции.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *