Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

1,6 млн. лв. за улични ремонти

Ремонт на ул. “Ген. Радецки”, кв. “Б. Българанов” в Шумен

1,6 млн. лв. ще вложи община Шумен в летните ремонти на улици и тротоарни пространства. Половината от средствата са от общинския бюджет, а останалите – от държавата за целево финансиране. Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов при обиколката му днес, заедно с журналисти, по строителните обекти в града.

В кв. „Б. Българанов” е съсредоточена част от дейността по летните ремонти.  Активно се работи по ул. „Ген Радецки”, където се изгражда основата за улицата, тротоарните площи, осветление и други съпътстващи мероприятия. В квартала отдавна не са били ремонтирани улици, а част от тях са дори без имена, тъй като са били временни улици, извън регулация, по време на строителството и са останали до днес. Сега наново трябва да бъдат изградени с всички необходими атрибути за съвременна улица, смятат кметът Христов и зам.-кметът Боян Тодоров. И уточниха, че на този етап целта им е да бъдат изградени улици, които са заложени и са в регулация, съответно с ток, канализация, тротоари. Освен тази улица сега тече процедура и за други улици, за да облекчим гражданите да се придвижват, искаме да вкараме регулация, за да могат да живеят в по-добра среда гражданите на Шумен, каза кметът.

В момента се работи и по ул. „Кирил и Методий” в частта от стария вход на болницата до математическата гимназия, тъй като по-надолу улицата е била ремонтирана преди. „Там правим основен ремонт с изграждане на пътното платно и тротоарите. Тук  е минала подмяна на водопровода, минали са гаранциите и затова решихме да я преасфалтираме, да направим и тротоарите. Водихме разговори с Енерго про заради окичените с кабели стълбове по улицата, предстои да бъдат премахнати стълбовете, а с тях и кабелите, коментира Христов.

Основен ремонт на ул. “Кирил и Методий” в участъка от стария вход на болницата до математическата гимназия в Шумен.

В кв. Дивдядово за ул. „Ив. Кр. Ивански” вече има избран изпълнител и ще започне изграждането. За селата на общината са заложени 3 млн. лв.

„До всички председатели на групи общински съветници е изпратена документация със списъка за ремонт на улици, свързан с желанието ни да изтеглим кредит, който да се използва изцяло за инфраструктура в града. Заложили сме 86 улици и 24 междублокови пространства и намерението ни е да изтеглим за това 15 млн. лв. Тези улици са на база постъпили жалби от граждани, списъкът търпи промяна, след окончателното изготвяне на КСС ще кандидатстваме за този кредит, когато получим одобрението на Общинския съвет, каза кметът.  Тодоров уточни, че става въпрос за ремонт на улиците, където е минала ИСПА 1 и ИСПА 2, където има пропадания. Мина достатъчно много време оттогава, слегна земната основа, изтече и гаранционният срок и сега е време да се ремонтират, каза Тодоров.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *