Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Хайка за вълк

Рецидивист с прякор Веско Вълка е бил задържан при искане на откуп за краден автомобил “Ауди” в Шумен. Заловеният е 43-годишен Веско Атанасов от Варна, съобщи полицията в Разград. Вълка имал две ефективни присъди и една условна, а е регистриран за шест противозаконни отнемания на коли на териториите на Силистра, Разград, Котел, Казанлък и Ямбол, съобщи пресцентърът на МВР.


Специализираната полицейска операция на територията на Шумен, Разград и Варна започнала снощи. Тогава бил подаден сигнал откраднато в района на Цар Калоян черно  „Ауди A4″ с шуменска регистрация. Крадците влезли във връзка със собственика, от когото поискали откуп в размер на 3000 лева. Препратили го първо във Варна, където трябвало да стане размяната, а после променили плановете и го върнали от пътя към Шумен.


Била задействана полицейска операция и в момента, в който извършителите похитителите на автомобила направили връзка със собственика на колата Вълка бил задържан. Според полицейската информация арестът е станал в района на Кооперативния пазар в Шумен, след преследване на БМВ, което карал самият Атанасов. У Вълка са намерени два телефона, от които разговарял със собствениците на колата, както и ключът на откраднатия автомобил. В хода на действията рано тази сутрин Тракийския квартал ченгетата са открили и колата, паркирана зад блок на ул. “Дедеагач” непосредствено до оградите на гимназиите по селско стопанство и по химия. Продължава огледът на място, усилията на криминалистите са насочени към издирване и на съучастника на Вълка, който успял да избяга. Крадецът вече е откаран още през нощта в ОДМВР в Разград, научи “Шмоко.бг”, а по случая работи Разградската районна прокуратура.

 


Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *