Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Откраднаха екскурзия

Двайсет деца от средното училище в село Никола Козлево ще се разминат с планираната си лятна екскурзия, след като крадци отмъкнаха парите им. Учениците от месеци събирали пари на малки вноски и ги съхранявали в метален сейф в директорския кабинет. Били спестили вече към 1000 лв., но тази сутрин заварили касата разбита и празна.
“Отдавна не държим пари в брой в сейфа, разплащаме се само с преводи. Децата обаче нямат банкова сметка и си пазеха парите за екскурзията в касата. Според мен разбивачите са знаели точно къде и как да натиснат с лоста, за да взломят ключалката”, каза директорът на СОУ “Цанко Церковски” Катилиян Костадинов. Той смята, че обирът е дело на банда, специализирана в училищни кражби. Бил чувал оплаквания за подобни набези от свои колеги директори на училища в Шуменска и Варненска област.
За екскурзията се готвели 20-ина деца от 8 до 11 клас с профил информационни технологии. Планирали да бъде като пленер за снимки и компютърни презентации в Балчик, Варна и Несебър. “Най-вероятно сега ще молим общинския съвет и спонсори да ни помогнат с някакви средства, за да се състои екскурзията или пък поне да възстановим парите на родителите”, каза още директорът.

Коментари

  • някой април 28, 2011 в 4:05 pm

    помоли приятелят си Стефанов да ти помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *