Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

150 под карантина

Към настоящия момент под карантина в област Шумен са близо 150 души. Създаден е работещ механизъм – тези хора се проверяват стриктно от органите на реда и от служители на РЗИ  и, ако не спазват задължителния карантинен срок, биват санкционирани, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Ежедневно в РЗИ – Шумен се получава информация от граничните пунктове на страната и от общините за пристигащи граждани от страни с потенциален риск. Тези лица получават предписания за 14-дневна карантина.

Установено е едно контактно лице на пациента с регистриран коронавирус, настанен за лечение в МБАЛ Шумен. Инспектори от РЗИ са изготвили задължително предписание за 14-дневна карантина на лицето, взета му е проба и е изпратена за изследване.

Продължават проверките за спазването на въведените противоепидемични мерки на територията на област Шумен.  Контролните държавни органи, съвместно с инспектори от общините  извършват проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора.  Проверяват се търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

От Областния кризисен щаб апелират към всички граждани да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения и усилията, които полагат ежедневно. Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно да преодолеем тази криза, е призивът на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *