С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

15 г. за отцеубийство

Осъденият се крие от фотоапаратите с папка

Осъденият Ивайло Пенчев се крие от фотоапаратите с папка

15 г. затвор и 5000 лв. кръвнина е наказанието за 47-годишния Ивайло Пенчев от Шумен. Преди година на рождения си ден при сбиване у дома той уби баща си, ветеринарния лекар Крум Спасов. Прокурорът ще протестира присъдата, осъденият – не се знае още.

Петчленен състав на Шуменския окръжен съд с докладчик съдия Марияна Георгиева произнесе присъдата в късния следобед вчера.

Ивайло Пенчев е признат за виновен в умишлено убийство, извършено по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по чл. 116. Той трябва да търпи наказанието си при първоначален строг режим. Признава му се годината в ареста.

Осъденият има да плаща и 5 000 лева кръвнина на сестра си Ралица Симеонова, която беше поискала 120 хил. лева, плюс 800 лв. за нейния адвокат. Разноските по делото в размер на 2 837 лв. и други 759 лв. за Висшия съдебен съвет също са за сметка на осъдения.

Присъдата може да се обжалва пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок. Докато наказанието влезе в сила, Пенчев остава в ареста и това определение е окончателно.

На излизане от залата обвинителят по делото прокурор Яна Николова каза, че ще протестира решението на съда, защото наказанието е доста по-леко от поискания от нея доживотен затвор. Защитата на Пенчев ще изчака той да прецени има ли шансове наказанието му да намалее пред по-високата инстанция.

Убийството на ветеринарния лекар беше на 10 април 2015 г. Синът сам се обади на 112 да съобщи. Съдебномедицинската експертиза показа, че пенсионерът е загинал от множество наранявания, включително черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма. Съдебното дело мина при закрити врата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *