С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

“Съгласие” в банкрут

Банкрутът на бившата мелница “Съгласие” в Шумен вече е официален факт, след като в публично съдебно заседание Шуменският окръжен съд реши, че считано от 30 април 2009 година “Съгласие” ЕООД се намира в състояние на неплатежоспособност. Едновременно с това в последния ден преди Великден съдът е постановил и прекратяване на дейността на предприятието.

 

Производството по несъстоятелност беше поискано от кредитора на мелницата “Доверие – обединен холдинг” заради непогасени 87 577 лева по договор за наем от 1 януари 2006 г. и за кредит от 24 юни 2008 г. Към датата на искането “Съгласие” ЕООД не е било в състояние да осъществява търговската си дейност, да изпълнява задълженията си към кредиторите, а затрудненията не са били от временен характер.

 

Цялото движимо и недвижимо имущество на “Съгласие” е поставено под запор и възбрана, а предвид наличието на данни за евентуално престъпление, съдът е постановил препис от материалите по делото и исковите молби да бъдат изпратени в Районната прокуратура в Шумен.

 

“Съгласие” ЕООД е част от портфейла на “Индустриален холдинг – Доверие”, който пък е от групата на кредитора, поискал производството несъстоятелност – “Доверие – обединен холдинг”, показва справка в ДАКСИ. В ръководството на обединения холдинг участват в частност собственикът на вестниците “24 часа” и “Труд” Огнян Донев и собственикът на “Дарик” Радосвет Радев. На територията на Шумен “Доверие – обединен холдинг” държи и 33 процента от капитала на “Сердика – Шумен”.

Коментари

  • p.p. април 27, 2011 в 6:51 pm

    Всичко в Шумен се раздава и разпродава за жълти стотинки, а никой нищо не създава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *