Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Фантом в мазето

Кофти късмет съпътства 44-годишния Станчо Стоянов, пишман специалист по разбиване на избени помещения. Посегне ли на мазе и отива в затвора. За трети път крадецът от Смядово бил хванат вчера вечерта да тършува в избите в жилищен блок на ул. “Перуника” в Шумен. Хора от кооперацията чули шумовете долу и повикали полиция, а униформените го пипнали на местопрестъплението.
Миналата година през януари Станчо си бе харесал мазите на ул. “Петър Берон” 4, но лекар и синът му го усетиха и стреснаха, а той се барикадира в един от килерите. Полицаите го поканиха да се предаде, но апашът отказа да излезе доброволно и дори подря вратата отвъртре със стар шкаф. Наложи се с разрешение на съседите вратата да бъде разбита. При отварянето й Станчо се опита да се шмугне между полицаите. У него тогава бе открит нож с 25-сантиметрово острие. Пред мазето бе струпал за изнасяне шмиргел, газов котлон и други железарии.
Няколко месеца по-рано пак същият Станчо бе хванат да влачи огромен кашон с крадени книги, отново изнесени от мазе. Пишман читателят бе засечен посреднощ да мъкне две щайги и кашони с разнородна литература с намерението да ги продаде за вторични суровини.
След последния му набег срещу фантома от мазето е образувано бързо призводство и го грози поне половин година в затвора.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *