Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

140 години конституция

Документална изложба под мотото „Всичко се състои в нашите сдружени сили“, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, ще бъде представена в Шумен. Експозицията е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“.

Изложбата е подредена в залата на Военен клуб-Шумен и ще бъде открита от областния управител проф. Стефан Желев на 18 март-понеделник, в 16.00 часа.

Поканени да присъстват са народните представители от област Шумен, кметовете на общините и председателите на общинските съвети от региона,  ръководители на държавни институции,  директори на училища. Гости на откриването ще бъдат и ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“, училището, което е участник в Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

В пътуващата изложба са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват. Експозицията ще бъде представена от Антония Панева-началник отдел „Държавен архив“ Шумен.

Изложбата може да бъде видяна във Военния клуб в Шумен до 22 март.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *