С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Статистиката плаща

От днес всички, участвали като преброители и контрольори в националното преброяване на населението през февруари, могат да получат възнагражденията си. От шуменското статистическо бюро съобщиха, че вчера националният институт е превел парите в ДСК, а от шуменския банков клон са уверили, че изплащането вече е започнало.
“Върху възнагражденията са начислени данъците и осигуровките и декларирането им пред данъчните органи не е свързано с допълнителни плащания от страна на участниците (с изключение на самоосигуряващите се лица, на които не са правени удръжки от сумите)”, уточнява в писмо до медиите шефката на ТСБ-Шумен Атанасула Настева. Преброителите не дължат никакви такси на банката за откриване и закриване на сметките, те са платени от централното статистическо управление. Парите могат да се теглят с лична карта от всеки клон на ДСК.
Плащането тряба да се декларира пред данъчните, но чак през следващата година, а ТСБ ще издаде на всички нужните служебни бележки. “Считано от месец май нататък всеки учстник в преброяването може да получи документите си за преведените в ДСК възнаграждения от общинските преброителни комисии (за деветте общини в областта). Документацията на участниците от община Шумен ще се получава в ТСБ–Шумен”, пише още Настева. Служебните бележки се получават лично или с пълномощно. Не е необходимо това да стане задължително през май, но е желателно всеки да получи служебната си бележка до края на тази година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *