Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

1337 проверки на карантина

Спокойна е обстановката на изградените контролно-пропускателните пунктове в Шумен , установи при  проверка директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Полицейските служители, ангажирани с контрола на входа и изходите на областния център докладваха, че преминаващите са наясно с какви документи трябва да разполагат и са им подготвени предварително. Така няма опашки и струпвания, потокът е регулярен.

По-интензивно е движението сутрин, когато хората се придвижват към работните си места и вечер след работа. Прави впечатление, че възрастните хора спазват предписаното им за пазаруване часово време от 8:30 до 10:30 часа– в този часови диапазон в града идват хора, в населените места на които няма хранителни магазини и аптеки.

„Благодаря на всички съвестни граждани, които стриктно спазват въведените мерки. Тази нощ от контролно-пропускателните пунктове са върнати трима, които не са имали  важна необходимост да влязат в града. Напомняме, че въведените мерки имат за цел да  запазят нашето и здравето на близките ни, а това може да стане с ограничаване на социалните контакти“, заяви директорът на шуменската полиция.

1337 е общият брой извършени проверки от полицейски служители на лица, поставени под карантина след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка. „Установени са 27 нарушения. За неспазване на карантината са образувани 7 досъдебни производства и 20 преписки, материалите по които са изпратени в РП- Шумен, допълни ст. комисар Расим.

Напомняме, че издадените от здравния министър заповеди трябва да се спазват.По  обособените за сядане места не следва хората да  се събират и да седят по пейките и местата за отдих. Това ще се счита за нарушение. При констатиране на такова в паркове и градинки полицейските служители първо ще предупреждават, а след това ще съставят актове за административно нарушение.

Коментари

  • Петър април 3, 2020 в 10:36 am

    Да са живи и здрави полицаите, които първо предупреждават! Ама да си сложат и предпазни маски тези от КПП-тата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *