С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Червена каска за Тотю

Помощ от социалния министър Тотю Младенов ще получи дарител номер едно на Шумен Фикрет Индже. Помощта ще дойде под формата на консултации и информация от социалното министерство за подобряване условията на труд в завода “Алкомет”. Днес Тотю Младенов бе на посещение във фирмата и бе много впечатлен от социалните придобивки в комбината и усилията на мениджърите за подобряване на условията на труд и квалификацията на работниците. Оказа се, че “Алкомет” е единствената фирма в Шуменска област и една от малкото в страната с двама щатни сътрудници, които  се грижат за здравословните условия на труд.


Ръководтството сподели пред министъра, че има намерение да инвестира в нова и много скъпа система за отопление и вентилация в огромните халета. “Още утре ви пращам моите хора да обяснат на место с какви проекти можете да кандидатствате пред фонд “Условия на труд”, там съфинансирането е 30%. Съвсем скоро ще се открие и нова ос по оперативна програма “Човешки ресурси” специално за бизнеса”, обясни министърът. Фикрет Индже пък го покани на гости за 30-годишнината на завода, която ще се чества в Деня на металурга на 5 ноември.


Преди разходката из цеховете Тотю Младенов промърмори на шега, че връчената му червена предпазна каска не била много уместна. Оказа се обаче, че по заводския “етикет” на гостите винаги се дава червена каска като знак за повишено внимание. Работниците носят жълти, началниците на цеховете – зелени, а шефовете на компанията са с бели. 

Коментари

  • Анонимен април 21, 2011 в 3:39 pm

    Нали? Барем синя да му бяха дали, ама пък щяха съвсем да го понижат в зам.-началник на цех.

  • ericad април 21, 2011 в 2:46 pm

    Мдааа, болен трябва да се е разболял министъра от това червеното . . . хихиххихи ;-)))))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *