С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Ох, Лидъл, ох, кеф

Преговори за продажбата на бившата градска баня номер 2 на “Лидъл България” води сегашният и собственик Азис Садула. Ако разговорите с немския инвеститор минат добре, продавачът смята, че до края на годината в пространството между спортна зала “Младост” и кооперативния пазар ще има шуменски “Лидъл”.

 

Ох, Лидъл, ох кеф, може да зазвучи в нова версия популярното в миналото парче за обществените къпални. Банята беше купена от собственика на фабрика “Цитрон” Азис Садула, трябваше да я събори, но в момента сградата е полуразрушена и силно опасна за децата, които се навъртат наоколо и за скитниците, които намират вътре подслон. Преговаряме с “Лидъл”, до края на годината ще има магазин, твърди собственикът на “Цитрон” и общински съветник от ДПС, но отказва подробности по параметрите на преговорите.

 

Не толкова ясно звучи позицията на немската верига, която може да се обобщи в кратко: Лидъл, ама друг път. Сайтът “Шмоко.бг” отправи официално питане до веригата кога планират да отворят супер в Шумен, не коментираха и евентуални преговори със собственика на шуменската баня. Не можем да се ангажираме с конкретни данни и дати, написаха в отговор от “Лидъл България ЕООД и Ко”. Оттам дават акъл на шуменци да пътуват до суперите им в Провадия, Търговище и Варна:  “Пожелаваме на читателите ви да продължават да са наши клиенти в магазините ни, намиращи се в близост до Шумен”, допълват от “Лидъл”. В момента компанията работела по пребрандирането на магазините на бившата верига “Плюс” която беше изкупена от собственика на “Лидъл”. “Плюс” разполага и с терен в Боян Българанов, който купи на търг от общината преди 3-4 години.

 

“Шмоко.бг” припомня, че преди 2-3 г. имаше идея банята и “Астра център” да се превърнат в модерен мол с топла връзка между двете сгради. Финансовата кризата обаче сложи точка на обсъжданията, както и на другия мол, който трябваше да бъде построен върху терена на разрушената маслобойна.

Коментари

 • Varg юни 23, 2018 в 3:23 pm

  Пък аз съм си запазил видео и снимки от декември 2011 година

 • Анонимен май 4, 2011 в 10:33 pm

  kaufland e sobstvenost na Lidl v Shumen Kaufland vurvi dobre ne e neobhodimo da se pravi Lidul Peny e sobstvenost na Billa tq neshto kuca obache i za tova napraviha 2 Penita

 • Анонимен април 21, 2011 в 3:38 pm

  Ми сигурно въпрос на лична хигиена 😉

 • Консуматор април 20, 2011 в 11:00 pm

  Как може в по-малки градове да има, а в Шумен не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *