Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Хабер от Недко

Портрет на бившия шофьор на прокуратурата Недко Тодоров, залепен върху входна врата на ул. “Съединение” вдигна на крак полицаи и следотърсачи от криминалистичната лаборатория, след като се оказа, че не е сложен от близките му от блока. Недко беше открит с прерязано гърло преди шест месеца.

 

Полицията била вдигната по тревога малко след 10 часа тази сутрин от бившата му съпруга, с която приживе Тодоров се разделил. Разстроена и позвънила дъщерята Симона, която обяснил, че на входния портал на жилищната кооперация някой е залепил цветна снимка формат А4 на покойния й баща. Само преди няколко дни минала панихидата за шест месеца от трагичната смърт на Недко, некролог имало на входната врата на етажа, но тази снимка не била работа на близките. Излязох малко след 8, нямаше нищо, към 9 трябва да я е лепнал някой, разказа пред сайта “Шмоко.бг” съсед. Малко след 10.20 пред блока срещу ТЕЦ пристигнаха патрулка на полицията и бусът на криминалистичната лаборатория. Двама униформени се опитаха да направят жив щит пред снимката, така че да не се вижда, докато трима колеги на Шерлок Холмс мериха-шариха със сантиметър стъклото, после взеха и отпечатъци, а накрая свалиха и портрета и го отнесоха със себе си.

 

Странна работа, тя самата му смърт беше загадъчна, сега пак какво се случва, коментираха пред блока съседки. Полицейското присъствите отпуши слухове и версии и даде повод за две тези. Едната, че някой от рода на Недко е дошъл да постави портрета му половин година след смъртта му. Няма логика, защото той нито е живял тук, нито се е отбивал, тук живееше бившата му съпруга и, ако е идвал, то е било веднъж на месец-два да се отбие при дъщеря си за половин един час, коментира съседка. Затова по-хранителна се оказа втората клюка – снимката била работа на “Килърите”, същите, които стояли и зад “убийството” на Недко Тодоров.

 

По обяд окръжният прокурор Ася Петрова не знаеше още за странния инцидент със снимката, но беше категорична, че макар и неприключило още следствието за смъртта на шофьора еднозначно сочело самоубийство. Не се занимавайте с глупости, битова работа е, предположи и шефът на областната дирекция на МВР Любомир Христов. Обади ни се бившата му жена, разтревожена, че не знае кой е залепил снимката, длъжни сме да изясним, щом има притеснение, обясни още ченге номер 1 на Шумен. Подозренията за залепения фотос май падали върху брата на Недко и, ако се установи че е той, ще му бъде издаден протокол да не прави повече такива работи.


Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *